Antwerpen, Kerken en Toerisme
Toerismepastoraal, Bisdom Antwerpen (TOPA vzw)

TOPA - Opleidingen

De rede van Antwerpen in de Oostenrijkse Tijd

Antwerpse Kerkelijke Kunstgeschiedenis

Beste kunstliefhebber,

Geraakt u ontroerd door kunst, verliefd op Oud-Antwerpen of gefascineerd door de boeiende zoektocht van de mens naar zingeving, of hebt u een hart voor de Kerk en het christelijk geloof? Bent u reeds stads-, museum- of TOPA-gids of actief bij een andere gidsenwerking? Of bent u misschien als vrijwilliger reeds actief in een van de Antwerpse kerken, of geëngageerd in de pastoraal, liturgisch of sociaal? Of bent/was u op uw plaats in het onderwijs of in de catechese om met passie aan anderen door te geven waar u zelf van doordrongen bent? Of bent u gewoon nieuwsgierig om bij te leren? Dan is deze inleidende cursus misschien iets voor u: een lessenreeks over Kerk en Kunst, met als focus de roemrijke Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen.

Deze cursus is tevens een verplichte inleiding voor wie zich verder wil verdiepen via een van de cursussen specifiek toegespitst op een kerk.

Deze cursus wordt dit jaar nog aangeboden van eind september tot eind oktober en beslaat de 5 eerste lessen van de aanstaande cursus

Basiscursus TOPA 2023-2024 OLV-kathedraal

Concrete informatie opvragen en/of zich inschrijven kan via info@topa.be