Antwerpen, Kerken en Toerisme
Toerismepastoraal, Bisdom Antwerpen (TOPA vzw)

Op reis in eigen stad

Een dagje ITALIA in Antwerpen

U aangeboden door Toerismepastoraal Bisdom Antwerpen vzw.

Italië heeft altijd al iets aantrekkelijks gehad voor wie houdt van een Zuiderse sfeer, een zonovergoten vakantie of een ‘dolce vita’. Cultuurminnaars voelen zich meer thuis in de elkaar overtreffende kunststeden. Dat Italiaanse aanvoelen voor ‘la bella figura’ trekt al eeuwen beroemde kunstenaars van bij ons aan en op hun beurt brachten zij een stukje ‘Bella Italia’ mee naar hier huis en zelfs méér dan je denkt!

Met dit ‘DAGJE ITALIË’ willen we je laten meegenieten van alles wat Antwerpen aan Italiaanse sfeer in huis heeft. Met ons reisprogramma doorheen het oude stadscentrum kan je gemakkelijk een of twee volle dagen vullen. Neem rustig je tijd. Vakantie is allereerst ont-stressen. Kijk dus niet te vaak op je horloge, maar geniet van elk moment. ‘Quality time’ en ‘slow art’ heet dat nu, maar misschien hoor je liever in onvervalst Italiaans: ‘Chi va piano, va sano e va lontano’ (wie traag gaat, gaat gezond en gaat ver).

Enkel om praktische redenen zijn al deze pittige plekjes in een parcours gegoten De kronkelende wandelwijzer is enkel bedoeld als een hulp voor wie niets wil missen of voor het mooiste uitzicht of de kortste binnenweg. Voel je je dan ook zeker niet verplicht alles na te racen. Wil je een kerk of een museum binnengaan, controleer dan apart de openingsuren met de specifieke link eronder. Wegens verbouwingswerken kom je ook wel eens voor een gesloten deur staan. Net als Rome is ook Antwerpen ‘niet op één dag gebouwd’. Komt u nog maar eens een keertje terug. Arrividerci !

Her en der geven we je Italiaanse woorden mee die in onze eigen taal opgenomen zijn. Wie als een échte Italiaan door de stad wil kuieren, neemt best de woorden in de mond die we in de aparte wandeling voor jongeren aanreiken. De antwoorden die we van jullie verachten mogen jullie na de wandeling zenden naar info@topa.be. Begin september worden de besten per land beloond, in dit geval met een Italiaanse maaltijdcheque.

Ook dát hebben we gemeen met het mediterrane leven: de appetijt om lekker te eten. Daarvoor kan je terecht in een resem heerlijke Italiaanse restaurants en pizzeria’s en – niet te vergeten – de verleidelijke ijssalons of gelateria’s! Buon Appetito! Een smakelijke wens die ook opgaat voor al wat je te zien krijgt. Avanti!

het TOPA-team

Handleiding

Deze wandeling wordt u aangeboden als: