Antwerpen, Kerken en Toerisme
Toerismepastoraal, Bisdom Antwerpen (TOPA vzw)

Op reis in eigen stad

Een dagje ESPAÑA in Antwerpen

Pelgrimsherberg

Sint-Jansvliet 25

op weg naar Compostella

Tijdens hun tocht langs de Via Brabantica of het Jakobskerkenpad kunnen bedevaarders overnachten in deze pelgrimsherberg. Niet alleen bevindt dit apart logementshuis zich in een prachtig historisch kader van het Sint-Julianusgasthuis, het sluit ook naadloos aan bij het gastvrije opzet van dit eeuwenoude gastenhuis, eertijds gelegen vlakbij een stadspoort.

Pelgrims kunnen er één nacht verblijven mits voorlegging van een stempelboekje of geloofsbrief afgeleverd door een erkend Jakobsgenootschap. Via “Antwerpen, Toerisme en Congres” (Steenplein, 1) komt men in contact met de hospitalero, die de pelgrim later op de dag wegwijs zal maken.

Sint-Julianagasthuis
Sober en gastvrij ...
Heel even op adem komen, op weg naar Compostela

De pelgrimsherberg is heel het jaar open. De slaapplaats bevat 2 stapelbedden voor 4 personen; 2 extra veldbedjes mogelijk. Het is een ideale rustplaats op weg naar Santiago de Compostella of een ander pelgrimsoord. Faciliteiten zijn douche met warm water, lavabo, toilet; droogtrommel en waslijnen; keuken met koelkast, microgolfoven, keukengerei, koffiezetmachine, waterkoker; eetruimte, contactdozen om smartphone of gsm op te laden; EHBO; gesloten fietsenstalling in de gang. Er is geen kookvoorzieningen omdat er voldoende eetgelegenheden zijn in de directe omgeving.

Bedevaarders die zich allereerst op de Sint-Jakobskerk oriënteren, kunnen van daar het schelpentraject volgen dat hen tot hier voert. Op het voetpad geven koperen sint-jakobsschelpen in reliëf de weg aan.