Antwerpen, Kerken en Toerisme
Toerismepastoraal, Bisdom Antwerpen (TOPA vzw)

Individuele rondleidingen

Kiest u voor het avontuur dan gaat u op eigen kracht de kerk verkennen, met de flyer aan de ingang als kompas of gewapend met een gedegen kunstgids (zie Publicaties).

Maar wil u door de bomen het bos nog zien en intenser van de schoonheid genieten, dan kan u ingaan op ons aanbod van gratis rondleidingen. Een TOPA-gids neemt u geheel vrijblijvend mee op ontdekking. Zo zal u vaak tot uw eigen verrassing veel méér zien … dan wat u op het eerste gezicht te zien kreeg.

De concrete mogelijkheden in de vijf toeristische kerken van Antwerpen-Centrum vindt u via de volgende verwijzingen:

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Sint-Andrieskerk

Sint-Carolus Borromeuskerk

Sint-Jacobskerk

Sint-Pauluskerk

Daarnaast kan u ook – met onze hulp – zichzelf (al dan niet met anderen) rondleiden in Antwerpen aan de hand van onze handleidingen.

U kan hiervoor terecht op volgende pagina’s in deze website:

Op REIS in eigen STAD alwaar u diverse landen kan ontdekken zonder Antwerpen te verlaten. U kan er zelfs de Bergen in!

KERSTWANDELING

Naar aanleiding van het culturele stadsfestival “Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert” heeft vzw Monumentale Kerken Antwerpen in samenwerking met Toerismepastoraal Antwerpen een aantal activiteiten ontwikkeld om Peter Paul Rubens (1577-1640) en het barokke erfgoed te (her)ontdekken. Een aantal activiteiten waaronder een wandeling ‘Rubens achterna’ versterken sindsdien het permanent aanbod in de vijf monumentale kerken. Alle details zijn te vinden op de website van MKA.